Известие

Collapse
No announcement yet.

Джанти 5х100

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Джанти 5х100

Здравейте колеги, реших да сменям джантите и иска да ви питам няколко неща. Четох доста в нета за джанти 5х100 но има противоречиви мнения, някой пробвал ли е?Първо едно уточнение - в момента карам с гуми 205/55/16 сложих такива защото с 45 бях като снегорин заради спортните амортесиори и пружини, които нямам намерение да сменям. Та:
    1. Ако сложа 17" какви гуми трябва да сложа за да не клекне повече, примерно 215/50 или 45/17?
    2. Ще станат ли джанти 5х100 с ексцентрични болтове, понеже с този размер има доста голям избор.
    3. Някой знае ли какви точно се водят тези джанти и дали в БГ се продават някъде?

Благодаря предварително на всички.
    Last edited by Magiosnika; d.m.y г., 12:08.

колега аз карам с 18-ки 225/40 и опираха леко в макферсоните, а и подкалниците ги ядеше за отрицателно време. Джантите ми са ОЗ 5х100 с ексцентрични болтове и до сега не съм имал никакви грижи. По принцип не болтовете ти определят дали ще тресе колата а пръстена за главината. В моя случай ми ги правиха пръстените от Аути груп и съм адски доволен.
    Относно 17-ките - не виждам смисъл да слагаш 17-ки с по-виок балон. Защо си сложил спортно окачванеи пружини ако не искаш да е ниска? Така или иначе като сложиш 17-ките няма да се промени особено височината на колата. При мен с 16-ки на 55 (зимни) колата е много по-ниска от колкото с 18-ки на 40.
    няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Слагай 17' с гума на 45, на 40 не е за нашите пътища, все ще мислиш джантите като минаваш неравности и дупки. Иначе с на 40 ще е много по-крсива!
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
        Слагай 17' с гума на 45, на 40 не е за нашите пътища, все ще мислиш джантите като минаваш неравности и дупки. Иначе с на 40 ще е много по-крсива!
        17-ката по принцип е на 45 височина стандартно. Всичко извън стандартните размери ще ти е доста по-скъпо като цена.
        няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Разликата в цената на гумите, когато съм провервал беше до 10 лв. С на 40 ще е по-красива, но аз например съм със спортно окачване и с 45 мисля е добре!
          Last edited by rusiq86; d.m.y г., 13:38.
          sigpic
          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Аз така я купих със спортно окчаване, беше с гуми 205/45/16 и още на първия ден счупих картер, след това ми направиха един протектор отдолу, но въпреки това всеки ден закачах по 4-5 пъти, затова ги смених с 55 и няма ядове, само като навия волана до край опира леко някъде. Идеята ми беше да сложа 17" но да запазя височината, исках да знам дали 16" с 55 = 17" с 45?

За болтовете разбрах, стават. А какво точно представляват пръстени на главините?
            А относно джантите от снимката, идеи?
            Last edited by Magiosnika; d.m.y г., 12:20.

Comment

Първоначално публикувано от Magiosnika Покажи съобщение
              А какво точно представляват пръстени на главините?
              В същност представляват втулки с цилиндричен профил на отвора,съвпадащ с остта на главината и външно скосени,за да обират луфта до размера на джантата.Мойта глезана и обух цвичките в неделя и мислех да ги снимам втулките,ма ме хвана канапа.
              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

С 215/45/17 ще е по ниска с 7 мм.
                С 215/50/17 ще е по висока с 15 мм.
                Изобщо ей го калкулатора ,смятай на воля и имаи в предвид ,че отзначение е и ширината на гумата ,щото височината се определя по нея и втората цифра. Или иначе казано 50 означава ,че гумата е с височина 50 % от ширината ѝ
                http://www.avtogumi.com/
                Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                Fiat Bravo II 1.4 90hp
                sigpic
                Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Джантите са "MAK Variante Chrome", линк към темата http://www.alfaowner.com/Forum/motor...lfa-romeo.html .
                  Можеш да провериш в Маргел дали ги има.
                  Last edited by SGB; d.m.y г., 15:57.

Comment

Благодаря на всички за помощта и бързите отговори.

Comment

Съжалявам, моя грешка. Първо писах, после четох.
                      Last edited by vankata_ll; d.m.y г., 21:38.
                      146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Working...
                      X